| Mes soc. tinkluose |
Google +
Facebook'e
|
|
|
|
Sveika mityba
| |
| Odeta |
Žinutė parašyta: Šeštadienis, 2009-06-20, 21:01:48 | Nr. # 101 |
|
ištikima klubo narė
nuo: 2009-02-11
vieta: Aukštaitija
vaikai: Dvi dukrytės.
|
Quote (arija) reik plaut ir tarpupupirščius? kas reikia, tai reikia 
|
|
| |
| balandiene |
Žinutė parašyta: Šeštadienis, 2009-06-20, 23:27:52 | Nr. # 102 |
|
ištikima klubo narė
nuo: 2009-02-10
vieta: Rokiškis
vaikai: 2 pupuliukai:)
|
|
|
| |
| arija |
Žinutė parašyta: Sekmadienis, 2009-06-21, 05:59:07 | Nr. # 103 |
|
ištikima klubo narė
nuo: 2008-10-31
vieta: Kretinga
vaikai: Dukrytė ir sūnytis
dovanėlės: 21
laimėjimai:
|
Quote (balandiene) tik pasakyk kad dar su muilu ir nebelekokiu Quote (balandiene) negalima tręšti daržo gėrybių žmonių išmatomis mūsų kaiminka savąsias taip tręšia, o po to veža Palangon turguj pardavinėt 
|
|
| |
| balandiene |
Žinutė parašyta: Sekmadienis, 2009-06-21, 09:18:08 | Nr. # 104 |
|
ištikima klubo narė
nuo: 2009-02-10
vieta: Rokiškis
vaikai: 2 pupuliukai:)
|
Quote (arija) mūsų kaiminka savąsias taip tręšia, o po to veža Palangon turguj pardavinėt tikrai tokius tik save trucina ir dar aplinkinius,brudai,kito zodzio neturiu 
|
|
| | |
| Odeta |
Žinutė parašyta: Sekmadienis, 2009-07-05, 10:01:33 | Nr. # 106 |
|
ištikima klubo narė
nuo: 2009-02-11
vieta: Aukštaitija
vaikai: Dvi dukrytės.
|
Quote (smeizike) ka galetumet patarti man, norint issivalyti organizma, isigijau nauja beda reikia vidurius issivalyt ir susireguliuot mityba, kad viduriai nekietetu, visa gyvenima valgiau ka turejau ir ko norejau, niekad jokiu problemu nebuvo o dabar vat prireike Net nežinau...Manau čia geriausia būtų pasitarti su gygytoja ar specelystu.
|
|
| |
| smeizike |
Žinutė parašyta: Sekmadienis, 2009-07-05, 10:04:19 | Nr. # 107 |
|
ištikima klubo narė
nuo: 2008-11-03
vieta: Kaunas
vaikai: vaikiukas jau pakeliui :)
|
issigydysiu liga tada reikes kokios dietos pasilaikyt, kazka girdejau kad su kosytem tokiu atveju reiketu susidraugaut 
|
|
| |
| Odeta |
Žinutė parašyta: Sekmadienis, 2009-07-05, 10:10:01 | Nr. # 108 |
|
ištikima klubo narė
nuo: 2009-02-11
vieta: Aukštaitija
vaikai: Dvi dukrytės.
|
Quote (smeizike) atveju reiketu susidraugaut Gali visko būti 
|
|
| |
| stebėtoja |
Žinutė parašyta: Sekmadienis, 2009-07-05, 10:35:09 | Nr. # 109 |
|
ištikima klubo narė
nuo: 2009-06-23
|
Quote (smeizike) kad viduriai nekietetu Pabandyk Aktivia kokių porą savaičių ir kiekvieną dieną, labai tinka sėlenys(buna parduotuvėj pirkt) pvz valgai varškę ir įmaišai šaukštą sėlenų, galima ir į kotletukus, jos išvalo žarnyną. Bet svarbiausia judėti . Mano draugė tą pačia problema turėjo...
|
|
| |
| smeizike |
Žinutė parašyta: Sekmadienis, 2009-07-05, 14:11:13 | Nr. # 110 |
|
ištikima klubo narė
nuo: 2008-11-03
vieta: Kaunas
vaikai: vaikiukas jau pakeliui :)
|
kaiptik turiu selenu, ir geriu ju uzpila, dabar valgysiu su varske 
|
|
| |
| balandiene |
Žinutė parašyta: Sekmadienis, 2009-07-05, 16:57:48 | Nr. # 111 |
|
ištikima klubo narė
nuo: 2009-02-10
vieta: Rokiškis
vaikai: 2 pupuliukai:)
|
Quote (smeizike) ka galetumet patarti man, norint issivalyti organizma, isigijau nauja beda reikia vidurius issivalyt ir susireguliuot mityba, kad viduriai nekietetu, visa gyvenima valgiau ka turejau ir ko norejau, niekad jokiu problemu nebuvo o dabar vat prireike oi kiek as turejau vargo iki Luko gimimo tik spec vaistai padedavo Quote (stebėtoja) labai tinka sėlenys(buna parduotuvėj pirkt) tikrai labai gerai,mes su bendradarbe visur dedavom ir skanu,man dar pomidorai,bananai ir burokeliai padedavo,lietuviskos slyvos ir daug zalesiu...o siaip tik druskas esu is organizmo valius,dieta viskas be druskos kazkur turiu
|
|
| |
| Ievux |
Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2009-07-06, 14:21:19 | Nr. # 112 |
|
ištikima klubo narė
nuo: 2009-04-07
vieta: Šiauliai
vaikai: Danielius ir Arturas
|
Dar labai gerai aviziniu dribsniu, zarnyna valo kaip sluota reikia kiekviena ryta valgyti ...
|
|
| |
| stebėtoja |
Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2009-07-13, 21:24:56 | Nr. # 113 |
|
ištikima klubo narė
nuo: 2009-06-23
|
Šiek tiek apie sveiką gyvenimo būdą: Vandens reikia gerti, kai pajuntate troškulį Dažniausiai troškulys yra pirmasis skysčių organizme trūkumo požymis. Norint pagerinti aktyvumą, vandens reikia gerti prieš atsirandant troškuliui. Vidutiniškai aktyviam žmogui reikia išgerti mažiausiai 6-8 stiklines vandens per dieną. Jei esate labai aktyvus ar bandote numesti svorio, reikia gerti dar daugiau. Energijos niekada nebus per daug Energijos šaltiniais, pavyzdžiui, angliavandeniais, kaip ir kitu maistu, negalima piktnaudžiauti. Svarbiausiuose energetiniuose prieduose yra nuo 200 iki 300 kalorijų ir nuo 10 iki 30 proc. riebalų. Aktyviam žmogui tai normali reikalingų angliavandenių, baltymų ir riebalų - medžiagų, kurios aprūpina energija - dozė. Bet nereikia jų vartoti kaip mažai kaloringo maisto pakaitalo. Vartokite šių priedų, kai reikia pasitaisyti ir pagerinti fizinį aktyvumą, bet nepiktnaudžiaukite. Kofeinas labiau žalingas nei naudingas JAV atliktų tyrimų duomenimis, viename kavos puodelyje esantis kofeinas padidina energiją 6 valandoms. Jis taip pat pagerina sportinį aktyvumą ir padidina nuskausminamąjį aspirino poveikį. Taigi kavą gerkite, bet saikingai. Per didelis kofeino vartojimas gali sukelti blogą mineralinių medžiagų pasisavinimą, nemigą ir nuovargį.
|
|
| |
| balandiene |
Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2009-07-13, 21:36:31 | Nr. # 114 |
|
ištikima klubo narė
nuo: 2009-02-10
vieta: Rokiškis
vaikai: 2 pupuliukai:)
|
galiu pasakyt kad po kavos gerimo butinai reikia gert ir vandens,nes kava surenka skyscius,kazkur skaiciau 
|
|
| |
| stebėtoja |
Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2009-07-13, 21:38:02 | Nr. # 115 |
|
ištikima klubo narė
nuo: 2009-06-23
|
Ypač negerai kava pagirioms , nes tada ir šeip organizme trūksta skysčių, o kava dar džiovina 
|
|
| |
| balandiene |
Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2009-07-13, 21:52:24 | Nr. # 116 |
|
ištikima klubo narė
nuo: 2009-02-10
vieta: Rokiškis
vaikai: 2 pupuliukai:)
|
Quote (stebėtoja) Ypač negerai kava pagirioms , nes tada ir šeip organizme trūksta skysčių, o kava dar džiovina 
|
|
| |
Tutti |
Žinutė parašyta: Sekmadienis, 2009-07-19, 16:16:52 | Nr. # 117 |
|
klubo narys (-ė)
nuo: 2008-11-05
vieta: Ten kur jura osia
|
|
|
| |
| Vėja |
Žinutė parašyta: Sekmadienis, 2009-07-19, 17:05:38 | Nr. # 118 |
|
ištikima klubo narė
nuo: 2008-11-25
|
Nežinau, kaip kitiems, man geriausiai organizmą valo kefyras. bet gerai, kad nepadauginti, nes išplauna ir gerąsias organizmo bakterijas...
|
|
| | |
Tutti |
Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2009-09-07, 15:32:10 | Nr. # 120 |
|
klubo narys (-ė)
nuo: 2008-11-05
vieta: Ten kur jura osia
|
Mėsos mechaninis apdorojimas Mechaniškai atskirta mėsa (separuota mėsa), sutrumpintai vadinama MAM, yra piure konsistencijos mėsos ir nuograndų nuo kaulų masė, gauta specialiais įrenginiais (presais) presuojant kiaulių ar paukščių kaulus likusius po mėsos išpjaustymo, kurioje yra kaulų likutis, padidintas kalcio kiekis. Nuo kitų metų pagal naujus teisės aktus kalcio kiekis MAM bus griežtai reglamentuotas. Mechaniškai atskirtą mėsą leidžiama naudoti tik šilumą apdorotų mėsos produktų gamyboje. Ji naudojama pigių, prastesnės kokybės mėsos produktų, kurie nereikalauja tam tikros mėsos struktūros pjūvyje, gamybai. Tai gali būti virtos dešros ar dešrelės, mėsos pastos, burgerių, miltiniai kepiniai ar pyragai su įdarais, sriubos ir kiti maisto produktai. Mechaniškai atskirtos mėsos kaina gali būti net 10 kartų mažesnė už kitą mėsos žaliavą. Perkant dažniausiai neįtikėtinai pigų mėsos produktą, labai tikėtina, kad jo gamyboje buvo panaudota mechaniškai atskirta mėsa. Todėl labai svarbu, renkantis mėsos produktus, atkreipti dėmesį į jų sudėtį.
|
|
| |
| arija |
Žinutė parašyta: Sekmadienis, 2009-10-04, 17:25:00 | Nr. # 121 |
|
ištikima klubo narė
nuo: 2008-10-31
vieta: Kretinga
vaikai: Dukrytė ir sūnytis
dovanėlės: 21
laimėjimai:
|
Nebžinau, ar rašėt katra apie šį inetinį psl., bet jis nuostabus, kas liečia sveiką mitybą Sveikas vaikas
|
|
| |
| kakadu150 |
Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2011-07-18, 17:48:17 | Nr. # 122 |
|
naujokas (-ė)
nuo: 2011-07-15
|
|
|
| |
| Balanda |
Žinutė parašyta: Penktadienis, 2011-08-05, 16:06:24 | Nr. # 123 |
|
administratorė
|
Ledai. Apie tai, kas stropiai slepiama nuo ledų valgytojų
Nepriklausomas mitybos ekspertas perspėja: ledai prifarširuoti konservantų ir cheminių užpildų, didinančių produkto tūrį ir įmonių pelną. Gamintojai atkerta, kad dėti į ledus galima viską, kas leidžiama Lietuvoje. O leidžiama – daug.
Nepriklausomas mitybos ir kulinarijos ekspertas Vincentas Sakas įsitikinęs, kad jau nebėra galimybių valgyti sveikų, natūralių ledų. Nebent juos pasigamintume namuose patys.
"Pastaruoju metu randu tik surogatinius, chemizuotus ledų gaminius. Šiame šaldytame produkte neliko nieko natūralaus", – pabrėžė V.Sakas.
Jis atkreipia dėmesį į ledų sudedamąsias dalis: visi Lietuvoje parduodami ledai pagaminti iš lieso pieno miltelių, vandens, chemizuotos uogų arba vaisių esencijos, fruktozės, genetiškai modifikuotų kukurūzų krakmolo, cheminių aromatizatorių, cheminių kvapiklių, cheminių skoniklių, cheminių spalviklių, cheminio natrio citrato arba cheminės obuolių rūgšties, dirbtinių ypač nuodingų saldiklių ir cheminių standiklių ir konservantų.
Tai – ne vitaminai
"Visi ledai gaminami iš pieno miltelių. Sausas pienas gaminamas aukštoje temperatūroje, kurios užtenka, kad oksiduotųsi pieno riebalai, o jie mūsų organizme nepageidaujami, nes sukelia vėžinių ląstelių dauginimąsi", – perspėjo V.Sakas.
Jo teigimu, leduose randama karmino (E120) – dažiklio, gaminamo iš tam tikros rūšies vabzdžių. Esą šis priedas gali sukelti alergiją. V.Sako nuomone, į ledus dedama obuolių rūgštis (E296) pažeidžia dantų emalį.
"Likusios sudedamosios dalys tėra žmogaus organizmui pavojingi cheminiai užpildai, didinantys produkto tūrį", – nevyniojo žodžių į vatą V.Sakas.
Priekaištų gamintojams neturi
Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) argumentai tokie kaip visada, kilus klausimui apie tai, kas patenka į lietuvių organizmus: "nenusižengta teisės aktams", "skaitykite etiketes", "žmogus renkasi pats".
VMVT Veterinarijos sanitarijos skyriaus vyriausioji specialistė Antonina Greičiuvienė sako, kad pastaruoju metu skundų dėl ledų kokybės nebuvo gauta. Anksčiau vartotojai yra skundęsi, kai įsigijo aptirpusių ledų.
"Nesame leduose radę kenksmingų medžiagų. Kas gi tokius ledus galėtų gaminti? Juk tai produktas, kurį dažniausiai valgo vaikai. Neįsivaizduoju, kokia įmonė galėtų į rinką pateikti nesaugius ledus. Ledai – griežtos kontrolės produktas", – kalbėjo A.Greičiuvienė. Leidžiama, vadinasi, saugu?
VMVT Veterinarijos sanitarijos skyriaus vedėjo pavaduotojas Gintautas Čereška atkreipia dėmesį į ledų pakuotę, ant kurios surašyti visi į ledus sudėti priedai.
"Jeigu vartotojas nori rinktis visiškai natūralų produktą, turėtų domėtis produkto sudėtimi. Mes negalime pareikšti gamintojui, kad nenaudotų kokių nors priedų, jeigu jie yra leidžiami. Pretenzijas gamintojams gali pareikšti vartotojai, nepirkdami kai kurių produktų", – kalbėjo G.Čereška.
Anot jo, inspektoriai tikrina tik tai, ar produktas atitinka teisės aktus, ar yra pagamintas higieniškomis sąlygomis, ar yra saugus vartoti.
"Jeigu naudojami leidžiami priedai, vadinasi, produktas yra saugus", – darė išvadą G.Čereška. Rekomenduoja grietininius
Ledus gaminančios bendrovės atstovė Vida Šukienė neslepia, kad kai kurie gamintojai naudoja pigesnes, prastesnės kokybės žaliavas.
"Reklamuojami grietinėlės skonio ledai – produktas, kuriame visiškai nėra grietinėlės. Jie pagaminti iš augalinių riebalų, tačiau įdėta kvapiosios medžiagos, kuri suteikia grietinėlės skonio", – piktinosi V.Šukienė. Taip elgiamasi, nes augaliniai riebalai yra pigesni.
Ji rekomenduoja valgyti grietininius ledus. Jeigu ant pakuotės neparašyta, kad ledai – grietininiai arba pieniški, vadinasi, dauguma pieno produktų žaliavų juose pakeista augaliniais riebalais.
"Reikėtų pasižiūrėti, kokių augalinių riebalų įdėta. Kokoso riebalai tinkami valgomųjų ledų gamybai, bet kai kurios įmonės, siekdamos didesnio pelno, atsiveža pigesnių augalinių riebalų iš trečiųjų šalių. Tai gali būti riebalų mišiniai, pagaminti iš prastesnių žaliavų", – sakė V.Šukienė.
Ji įsitikinusi, kad geriausia valgyti baltos spalvos ledus. Tokiuose leduose nebus įdėta jokių dažiklių.
Ledai be E – retenybė
Nepriklausomo mitybos eksperto V.Sako priekaištai dėl ledų gamyboje naudojamų pieno miltelių V.Šukienei atrodo nepagrįsti.
"Visas pasaulis naudoja džiovintus pieno miltelius. Aukštoje temperatūroje išgarinamas vanduo, kad liktų tik sausas pienas. Neturiu duomenų apie oksidaciją, bet jeigu vyktų kas nors pavojingo, juk būtų uždrausta juos naudoti", – kalbėjo V.Šukienė.
V.Šukienės teigimu, standikliai arba stabilizuojančios medžiagos, kurias naudoja visi ledų gamintojai, yra natūralios kilmės, tačiau perdirbti cheminiu būdu. Pavyzdžiui, želatina gaminama iš jaučių kaulų. Anksčiau ji būdavo verdama iš kiaulių kaulų, tačiau vėliau tai uždrausta.
Vanilė iš naftos
"Sintetinė vanilė gaminama iš naftos, ji daug pigesnė, todėl kai kurios įmonės ją naudoja", – atskleidė ledų gamintojų paslaptį V.Šukienė.
Anot jos, karminas nėra įtrauktas į alergenų sąrašą. ES leidžiamų naudoti papildų sąraše ši medžiaga įrašyta, tačiau dozės ribojamos.
V.Šukienė pripažįsta, kad anksčiau įmonė yra naudojusi karminą, nes jis ledams suteikia ryškiai raudoną spalvą.
"Daugelio ledų receptūras keičiame ir atsisakome spalvų, nes vartotojai bijo jas ženklinančių raidžių, ne visuomet žinodami jų savybes, – pasakojo V.Šukienė. – Faktas, kad karminas gaminamas iš vabalų atrodo baisiai, bet iš tiesų tai yra leistinas dažiklis. Visus produktus, kurie yra alergenai, pavyzdžiui, riešutai, rašome paryškintu šriftu, kad vartotojai atkreiptų dėmesį."
Komentaras: Nemira Vaičiulionienė Alerginių susirgimų diagnostikos ir gydymo centro gydytoja alergologė
Žmogui, kuris nori gyventi sveikai, šiais laikais parduotuvėje sunku rasti maisto, nes beveik visur galima rasti vienos ar kitos rūšies chemikalų. Ligoniams, kuriuos kamuoja bėrimai ir kiti alergijos simptomai, patariu valgyti ledus mažais kiekiais. Negalima vaikams duoti po dvi ar penkias porcijas ledų per dieną. Dideliais kiekiais vartojamos kai kurios medžiagos veikia kaip nuodai. Jeigu truputį suvalgysite, organizmas išsivalys. Patarčiau ledus valgyti ne kasdien, ypač ilgai galiojančius ledus, kurie pripildyti konservantų. Nėra sveika vartoti spalvingus ledus, į kuriuos pridėta dažiklių ir kvapų. Jeigu žmogus yra jautresnis, būtų gerai, kad pirk tų baltus ledus be dažiklių.
Ledų sudedamosios dalys: "Ingman vega" ledai "Viva vanilla"
Sudėtis: nugriebtas pienas, grietinėlė, cukrus, vaflinis indelis 8 proc. (kvietiniai miltai, augaliniai riebalai, cukrus, kiaušinių milteliai, tešlos kildinimo medžiaga E500, emulsiklis lecitinas (sojų), druska), sausasis nugriebtas pienas, gliukozės sirupas, išrū gų milteliai, emulsiklis E471, tirštikiai: E412, E410, E407; natūrali vanilės kvapioji medžiaga. Gali būti riešutų pėdsakų.
"Ingman vega" ledai "Viva Fruit"
Sudėtis: geriamasis vanduo, cukrus, gliukozės sirupas, įvairių vaisių sulčių koncentratas 3 proc. (vanduo, pasifloros sulčių konc., persikų piurė konc., bananų piurė, mango piurė, apelsinų sulčių konc., natūralios kvapiosios medž.), emulsiklis ir tirštikliai (E471, E412, E466, E410), rūgštingumą reguliuojanti medžiaga E330, želatina, dažikliai (E141, E162), kvapiosios medžiagos.
"Premia" vanilinis plombyras vafliniame indelyje
Sudėtis: geriamasis vanduo, šviežia grietinėlė 20 proc., cukrus, lieso pieno ir išrūgų milteliai; 7 proc. vaflio (geriamasis vanduo, kvietiniai miltai, kukurūzų krakmolas, augaliniai riebalai, cukrus, lieso pieno milteliai, tešlos kildinimo medžiaga E500, druska< /a>, emulsiklis sojų lecitinas), sviestas, emulsiklis E471, stabilizatoriai: E412, E410, E407; kvapioji medžiaga (vanilė). Produkte gali būti riešutų.
"Premia" braškių skonio ledai "Bravo"
Sudėtis: geriamasis vanduo, cukrus, išrūgų ir lieso pieno milteliai; 7 proc. vaflio (geriamasis vanduo, kvietiniai miltai, kukurūzų krakmolas, augalinis aliejus, cukrus, lieso pieno milteliai, tešlos kildinimo medžiaga E500, druska, emulsiklis sojų lecitinas), augaliniai rieb alai (be transriebalų rūgščių), gliukozės, fruktozės ir sacharozės sirupas; emulsiklis E471, stabilizatoriai: E412, E466, E407; dažikliai: betainas, anatas; rūgštingumą reguliuojanti medžiaga citrinų rūgštis, kvapiosios medžiagos (vanilė, braškių).
"Vikedos" vaniliniai valgomieji ledai vafliniame indelyje
Sudėtis: nenugriebtas pienas, sviestas, cukrus, vaflinis indelis (kvietiniai miltai, kukurūzų krakmolas, rapsų aliejus, cukrus, emulsiklis sojų lecitinas, tešlos kildinimo medžiaga natrio karbonatas, druska), pieno baltymai, sausasis nugriebtas pienas, gliukozės sirupas, emulsiklis riebalų rūgščių mono- ir digliceridai, stabilizatoriai (pupenių tirštiklis, saldžiųjų ceratonijų derva, karageninas), vanduo kvapiosios medžiagos.
"Algidos" ananasų skonio ir braškių skonio vaisiniai ledai su vyšnių įdaru
Sudėtis: vanduo, cukrus, gliukozės-fruktozės siruopas, gliukozės sirupas, fruktozė, vyšnių tyrė (1,3 proc.), rūgštis (citrinų rūgštis), stabilizatoriai (saldžiųjų ceratonijų derva, guaro derva, pektinai, kvapiosios medžiagos, maisto dažikliai (kurkuminas, košenilis, burokėlių sulčių koncentratas, šeivamedžio uogų koncentratas, augaliniai riebalai, citrinų sulčių koncentratas. Produkto sudėtyje gali būti pieno pėdsakų. www.kaunodiena.lt
Pasigaminkite natūralius, sveikuoliškus ledus namuose ir atsigaivinkite karštą dieną 
|
|
| |
| Kanbera |
Žinutė parašyta: Penktadienis, 2011-10-14, 14:24:18 | Nr. # 124 |
|
naujokas (-ė)
nuo: 2011-10-14
|
Sveikos, aš irgi domiuosi sveiku maistu, vis dažniau aplanko mintys apie žaliavalgiškumą My WebPage Ir noriu, ir bijau su juo prasidėt. Gal kas turite asmeninės patirties? 
|
|
| |
| stebėtoja |
Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2011-11-02, 15:51:00 | Nr. # 125 |
|
ištikima klubo narė
nuo: 2009-06-23
|
Kažin ar sveika valgyti žalią mėsą ? ar žaliavalgiai jos nevalgo ?
|
|
| |
|
|
|