Forumas Atvirukai

Diskusijų forumas geriems žmonėms
Paieška
Reklama
Mes soc. tinkluose
Google +

Facebook'e
Reklama
Kalbykla
500
Šiandien

Vardadienį švenčia:

-PASVEIKINK-

Naujos žinutės forume
Paieška | Klubo nariai | Taisyklės

• Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
Religija
stebėtoja Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2009-08-19, 19:35:51 | Nr. # 1
ištikima klubo narė

nuo: 2009-06-23
žinutės: 5669

Labai įdomu kokie Jūsų santykiai su religija ir jei esate tikinčios(tikintys) tai kokią religiją išpažįstate?

stebėtoja Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2009-08-19, 19:39:07 | Nr. # 2
ištikima klubo narė

Religija – savita istoriškai susiformavusi konkrečios socialinės grupės išpažįstamų ontologinių etinių pažiūrų ir su jomis susijusių ritualų sistema, kuriai paprastai būdingas tikėjimas anapusine realybe, pomirtiniu gyvenimu, antgamtinėmis jėgomis ir antgamtinėmis būtybėmis bei tokio pobūdžio tikėjimų suponuojamas antgamtinių jėgų, antgamtinių būtybių, vad. šventųjų asmenybių, šventųjų vietų, šventųjų relikvijų ir fetišų garbinimas. Paties pavadinimo religija kilmė siejama su lotynų kalba, tačiau dėl tikslios etimologijos ginčijamasi ne vieną šimtmetį, pateikiamos bent penkios versijos.
Lietuvoje

Lietuvoje religinių organizacijų veiklą nustato Lietuvos Respublikos religinių bendruomenių ir bendrijų įstatymas [1], jame nustatoma, kad religija yra atskirta nuo valstybės, kartu pripažįstama kiekvieno žmogaus tikėjimo bei religinių apeigų laisvė. Religinės bendrijos, Lietuvoje pripažintos tradicinėmis:
Romos apeigų katalikų
Evangelikų liuteronų
Evangelikų reformatų
Evangelikų baptistų
Evangelikų metodistų
Stačiatikių ortodoksų
Stačiatikių sentikių
Musulmonų sunitų
Judėjų
Karaimų
Graikų apeigų katalikų

Kitos religinės bendruomenės ir tikėjimai irgi gali būti pripažinti įstatymo numatyta tvarka, tačiau nuo 1995-ųjų metų naujų tikėjimų į tradicinių sąrašą įtraukta nebuvo. Be tradicinių religijų, Lietuvoje veikia ir įvairūs Naujieji religiniai judėjimai bei sektos.

Balanda Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2009-08-20, 10:30:26 | Nr. # 3
administratorė

dovanėlės: 36
Aš netikinti... Negaliu tikėti tuo, ko nesu mačiusi agent

balandiene Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2009-08-20, 12:31:32 | Nr. # 4
ištikima klubo narė

nuo: 2009-02-10
žinutės: 10973

vieta: Rokiškis
vaikai: 2 pupuliukai:)
dovanėlės: 31
laimėjimai:
Balanda.lt rėmėja (-as)
as irgi negaliu sakyt kad esu labai tikinti krikscione,nes daug dalyku man nepatinka sitam tikejime,bet yra ir graziu dalyku visada smagu uzsukt i baznycia,ta aplinka labai didinga.Siaip tikiu kad yra kazkas,bet apibrezt dievu ar kitu vardu nebandau..

arija Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2009-08-20, 12:35:46 | Nr. # 5
ištikima klubo narė

nuo: 2008-10-31
žinutės: 4744

vieta: Kretinga
vaikai: Dukrytė ir sūnytis
dovanėlės: 21
laimėjimai:
Aš ir netikinti confused ir dar net nekrikštyta fear nepritariu krikščionybei man prie dūšios budizmas labiau <_<

lašas Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2009-08-20, 12:40:22 | Nr. # 6
ištikima klubo narė

nuo: 2008-11-13
žinutės: 1222

O as net nezinau kaip, ar tikiu ar ne, manyciau, kad tikiu, bet savotiskai. Nepriimtini man musu baznycios ispazinciu sakymai ir t.t. Baznycioj lankausi retai, bet kai nueinu, tai ten ramybe kazkokia dvelkia, pailsiu. Bet ispazinties neinu ir neatlikineju kitu ritualu eyes

balandiene Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2009-08-20, 12:43:37 | Nr. # 7
ištikima klubo narė

laimėjimai:
Balanda.lt rėmėja (-as)
Quote (arija)
man prie dūšios budizmas labiau dry

man irgi visai patinka agree
Quote (arija)
Aš ir netikinti ir dar net nekrikštyta

cia manyciau kiekvieno apsisprendimo reikalas agree

balandiene Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2009-08-20, 12:48:32 | Nr. # 8
ištikima klubo narė

laimėjimai:
Balanda.lt rėmėja (-as)
Quote (lašas)
Baznycioj lankausi retai, bet kai nueinu, tai ten ramybe kazkokia dvelkia, pailsiu. Bet ispazinties neinu

vat man ta ramybe irgi patinka,o ispazintis laaabai nepatinka tai ir neinu,nepatinka,kazkam sakyt tai kas man asmeniska

lašas Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2009-08-20, 13:42:37 | Nr. # 9
ištikima klubo narė

Quote (balandiene)
vat man ta ramybe irgi patinka,o ispazintis laaabai nepatinka tai ir neinu,nepatinka,kazkam sakyt tai kas man asmeniska

beer O va apmastyt viska, gali ir vienas, nereikia savo visu nuodemiu kazkam sakyt, kad tas kazkas sugalvotu kiek ir kokiu maldu tau reik isbert kaip zirnius ohno

Žinutę redagavo lašas - Ketvirtadienis, 2009-08-20, 13:43:09

stebėtoja Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2009-08-20, 17:11:21 | Nr. # 10
ištikima klubo narė

Man labai patiko mano tėčio posakis:
Jis sirgo vėžiu ir priepuolio metu, mama jam pasiūlė kunigą atvežt, sako išpažintį atliksi gal palengvės . o jis mamai: kiba durna taigi per vestuves ėjau išpažinties ( jis turėjo uomeny savo vestuves kurios vyko pries 47 metus) happy

lašas Žinutė parašyta: Penktadienis, 2009-08-21, 08:20:21 | Nr. # 11
ištikima klubo narė

Quote (stebėtoja)
kiba durna taigi per vestuves ėjau išpažinties
saunuolis tetukas ok

stebėtoja Žinutė parašyta: Penktadienis, 2009-08-21, 09:01:46 | Nr. # 12
ištikima klubo narė

Mes švenčiam religines švente ta yra velykas , kalėdas , bet čia daugiau tradiciškai gaunasi.Bažnyčios nemėgstu , man ten darosi pikta. Nors tenka pabūvoti nori nenori būna laidotuvės arba mišios , jei įmanoma nuo mišių bandom išsisukt wink Vaikai krikštyti, bet vyresnėlis , sako , kad jo galėjom ir nekrikštyti...
Mokykloj žinau buvo netgi kipišas , kai sūnus pasakė, kad tykybos nesimokys(pradinė mokykla buvo kaime )pasikvietė mane , o aš palaikiau vaiką nenori tegul nesimoko -neprivaloma juk .

lašas Žinutė parašyta: Penktadienis, 2009-08-21, 09:28:10 | Nr. # 13
ištikima klubo narė

Maniskiai taip pat abu krikstyti. I tikybos pamokeles leidziu, kol kas jokio nepasitenkinimo nepareike, kip bus veliau ziuresime, bet tikrai nezadu primesti jiems savo nuomones ir gerbsiu ju pasirinkima chupa

Vėja Žinutė parašyta: Šeštadienis, 2009-08-22, 20:01:22 | Nr. # 14
ištikima klubo narė

nuo: 2008-11-25
žinutės: 4182

dovanėlės: 20
laimėjimai:

Balanda.lt rėmėja (-as)
Manau, kad esu tikinti, tik turiu tai viduje, turiu savo supratimą apie Dievą...Nesu praktikuojanti - bažnyčion eiti vien tam, kad nueiti - nereikia...Galiu melstis ir namuose, ar bet kur kitur jei man to reikia...
Turėjau progos pabendrauti su Kretingos vienuoliu ir jei visi kunigai būtų tokie, kaip jie...manau, bažnyčiose žmonių būtų žymiai daugiau...Žinau, kad jei man bus sunku galiu visada nuvažiuoti ten ir pasikalbėti su vienuoliu...Jei tekėsiu - norėsiu, kad mus sutuoktų būtent tas vienuolis su kuriuo bendravau...

Quote (Tinakris)
Aš netikinti... Negaliu tikėti tuo, ko nesu mačiusi

Toks klausimas, jei Tu netikinti, tai kokiu tikslu krištijot dukrą? Kam to reikėjo?

Balanda Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2009-08-24, 19:22:06 | Nr. # 15
administratorė

Quote (Vėja)
tai kokiu tikslu krištijot dukrą? Kam to reikėjo?

Reikėjo tikrai ne man... Tai vienas dalykas...
Kitas dalykas yra tai, kad man visiškai vienodai - bus ji pakrikštyta, ar nebus. Aš nepropoguoju savo netikėjimo. Aplink mane yra tikinčiųjų, todėl man dėl to galvos neskauda

Vėja Žinutė parašyta: Antradienis, 2009-08-25, 07:37:37 | Nr. # 16
ištikima klubo narė

laimėjimai:

Balanda.lt rėmėja (-as)
Quote (Tinakris)
Reikėjo tikrai ne man... Tai vienas dalykas...
Kitas dalykas yra tai, kad man visiškai vienodai - bus ji pakrikštyta, ar nebus. Aš nepropoguoju savo netikėjimo. Aplink mane yra tikinčiųjų, todėl man dėl to galvos neskauda

Tas ir liūdniausia, kad turim paisyt kažkieno nuomonės, nes kažkam to reikia...Jaučiu aš tai tikrai būčiau pasipriešinusi Tavo vietoje smile

Ievux Žinutė parašyta: Antradienis, 2009-08-25, 08:43:07 | Nr. # 17
ištikima klubo narė

nuo: 2009-04-07
žinutės: 1743

vieta: Šiauliai
vaikai: Danielius ir Arturas
dovanėlės: 23
Tikiu,kad kazkas yra... netikiu baznycia ir ten destoma "politika" ... man ji nepriimtina...
Vaikus krikstyjau, ne del to ,kad taip reikia, o del to, kad as norejau... kazkodel tikiu, kad tai lyg apsauga vaikui ...

stebėtoja Žinutė parašyta: Antradienis, 2009-08-25, 09:30:09 | Nr. # 18
ištikima klubo narė

Aš pasakysiu kitaip: darau daug ką susijusiu su religiją, ne dėl pačios religijos, o todėl, kad tai yra tradicija.
Ir pats vaikų krikštas tai yra šventė , prisiminimai .Dar kalėdos - ne tik religija, pati šventė nuostabu...

Odeta Žinutė parašyta: Antradienis, 2009-08-25, 13:33:26 | Nr. # 19
ištikima klubo narė

nuo: 2009-02-11
žinutės: 4947

vieta: Aukštaitija
vaikai: Dvi dukrytės.
Esu tikinti. Tik kai vyskupas man išaiškino, kad negaliu eiti išpažinties, nes nesame bažnyčioje susituokę, ir pasak jo gyvenu nuodėmėje, pasijutau tarsi apgauta dontknow Tai man dabar reikia skirtis, kad galęčiau gauti palaiminimą??? dontknow žiauru. badtease

stebėtoja Žinutė parašyta: Antradienis, 2009-08-25, 13:38:58 | Nr. # 20
ištikima klubo narė

Quote (Odeta)
Tai man dabar reikia skirtis, kad galęčiau gauti palaiminimą

Ne , turi paimti šliubą, bet jei vyras jei buvo bažnyčioje jau kartą susituokęs pirmą turį gauti vyskupo leidimą skyryboms(išduodamas tik vieną kartą ir esant svarbioms priežastims).

Odeta Žinutė parašyta: Antradienis, 2009-08-25, 13:43:23 | Nr. # 21
ištikima klubo narė

Quote (stebėtoja)
Ne , turi paimti šliubą, bet jei vyras jei buvo bažnyčioje jau kartą susituokęs pirmą turį gauti vyskupo leidimą skyryboms(išduodamas tik vieną kartą ir esant svarbioms priežastims).

Buvo, taigi va, kad kam man draskytis dėl tokių niekų? Aš ne kokia žmogžudė ar kas ir tikėsiu toliau kaip tikėjusi. Neapversiu pasaulio ardydama buvusią bažnytinę santuoką. Manau tai nesąmonė. Jei Dievas yra - dėl to tikrai nepasmerks.

stebėtoja Žinutė parašyta: Antradienis, 2009-08-25, 13:48:45 | Nr. # 22
ištikima klubo narė

Quote (Odeta)
Jei Dievas yra - dėl to tikrai nepasmerks.

agree

Balanda Žinutė parašyta: Antradienis, 2009-08-25, 14:31:58 | Nr. # 23
administratorė

Quote (stebėtoja)
Ir pats vaikų krikštas tai yra šventė

Quote (stebėtoja)
Dar kalėdos - ne tik religija, pati šventė nuostabu...

agree Taip, būtent - tai tiesiog šventė wink

Vėja Žinutė parašyta: Antradienis, 2009-08-25, 15:17:39 | Nr. # 24
ištikima klubo narė

laimėjimai:

Balanda.lt rėmėja (-as)
Quote (Odeta)
Esu tikinti. Tik kai vyskupas man išaiškino, kad negaliu eiti išpažinties, nes nesame bažnyčioje susituokę, ir pasak jo gyvenu nuodėmėje, pasijutau tarsi apgauta dontknow Tai man dabar reikia skirtis, kad galęčiau gauti palaiminimą??? dontknow žiauru. badtease

Odeta, gali nepergyventi, tai kad nesi susituokusi bažnyčioje - ne taip baisu kaip atrodo...Išpažinties galėsi eiti neišvengiamu atveju (jei mirš kas nors iš artimųjų), žinoma, tai neguodžia...O kas geriau - nuodėmė iš meilės, ar nuodėmė iš pareigos? Pasak, Kretingos vienuolių - Dievas nėra tas piktas, kad smerktų - tokiu atveju dauguma šeimų - gyvenančios nuodėmėje. O, ar ne nuodėmė gyventi iš pareigos su nemylimu?

Santuokos atveju - jie neduoda santuokos sakramento, bet palaimina žiedus, krikštija vaikus...Manau, kad neverta dėl to sukti galvos...

Odeta Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2009-08-26, 07:18:18 | Nr. # 25
ištikima klubo narė

Quote (Vėja)
Pasak, Kretingos vienuolių - Dievas nėra tas piktas, kad smerktų - tokiu atveju dauguma šeimų - gyvenančios nuodėmėje. O, ar ne nuodėmė gyventi iš pareigos su nemylimu?

agree Tikra tiesa, manau žmonės, katalikai, kunigai Dievą daro piktesnį negu yra iš tikrųjų.

• Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
Search:
Prisijungimas
Reklama
Mūsų draugai
Kirpėja Inga
MMA klubas
Jūsų nuoroda čia

Radijas ¦ Dienoraštis ¦ Mūsų draugai ¦ Google+ ¦ Facebook ¦ Adf.ly ¦ Kontaktai ¦ Grįžti į viršų Į viršų

Hosted by uCoz man ftp