|
Saldumynai
|
|
| smeizike |
Žinutė parašyta: Sekmadienis, 2010-02-28, 15:41:08 | Nr. # 76 |
|
ištikima klubo narė
nuo: 2008-11-03
vieta: Kaunas
vaikai: vaikiukas jau pakeliui :)
|
Quote (stebėtoja) MORENGAI o ar tiesa kad juos reikia kepti visas 4val.? ir kiek dedat citrinos rugsties su vaniliniu cukrumi? taip uzsimaniau siu skanestu, produktu turiu, tai eisiu gamint jei kas nors greitai atsakys is lempos isidejau citrinos rugsties, matyt per daug bet siaip skanus gavosi, pasildziau pora valandeliu ir jau ziaumoju 
Žinutę redagavo smeizike - Sekmadienis, 2010-02-28, 18:15:16 |
|
| |
| stebėtoja |
Žinutė parašyta: Penktadienis, 2010-10-08, 09:22:06 | Nr. # 77 |
|
ištikima klubo narė
nuo: 2009-06-23
|
Obuolių šarlotė 6 obuoliai nulupami išimamos sėklos ir supjaustomi norimo dydžio gabaliukais . 5 kiašiniai 1stiklinė cukraus 1.5stiklinės miltų vanilinio cukraus ar cinamono pagal skonį kiašiniai paplakami tada į juos pilamas cukrus irvanilinis cukrus ar cinamonas , tada gerai išplakami , į plakinį plona srovele pilami miltai ir dar lėtai plakama kol gerai išsimaišo . į plakinį supilami supjaustyti obuoliai . Skarda ištepama sviestu ar margarinu ir pabarstoma miltais , supilama masė ir kepama vid karštumo orkaitėje , po pusvalandžio pagaliuku ( aš tai dažniausiai dantu krapšuku) patikriname ar iškepę , jei prie pagaliuko niekas neprilipo -iškepė , jei prilipo kepame dar . Iškepusę šarlote būtinai pabarstome cukraus pudra . Skanaus
|
|
| |
| Vėja |
Žinutė parašyta: Sekmadienis, 2010-10-10, 08:58:42 | Nr. # 78 |
|
ištikima klubo narė
nuo: 2008-11-25
|
|
|
| |
| arija |
Žinutė parašyta: Sekmadienis, 2010-10-10, 09:27:50 | Nr. # 79 |
|
ištikima klubo narė
nuo: 2008-10-31
vieta: Kretinga
vaikai: Dukrytė ir sūnytis
dovanėlės: 21
laimėjimai:
|
Quote (Vėja) Gal kuri išbandysit gan neblogas, reiks kada išbandyt, šian eilė Prahos pyragui 
|
|
| |
| Vėja |
Žinutė parašyta: Sekmadienis, 2010-10-10, 09:34:01 | Nr. # 80 |
|
ištikima klubo narė
nuo: 2008-11-25
|
O foto bus?
|
|
| |
| arija |
Žinutė parašyta: Sekmadienis, 2010-10-10, 09:38:18 | Nr. # 81 |
|
ištikima klubo narė
nuo: 2008-10-31
vieta: Kretinga
vaikai: Dukrytė ir sūnytis
dovanėlės: 21
laimėjimai:
|
Bus 
|
|
| |
| Vėja |
Žinutė parašyta: Sekmadienis, 2010-10-10, 09:46:03 | Nr. # 82 |
|
ištikima klubo narė
nuo: 2008-11-25
|
Tai labai labai lauksim... su aprašymu..
|
|
| |
| Odeta |
Žinutė parašyta: Antradienis, 2010-10-19, 08:51:50 | Nr. # 83 |
|
ištikima klubo narė
nuo: 2009-02-11
vieta: Aukštaitija
vaikai: Dvi dukrytės.
|
Na, o man dabar vis pieniško šokolado noris, nors plytelės. Gal, kad ruduo 
|
|
| |
| stebėtoja |
Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2010-11-08, 10:25:22 | Nr. # 84 |
|
ištikima klubo narė
nuo: 2009-06-23
|
vyro gimtadieniui dariau tokį tortuką 
Žinutę redagavo stebėtoja - Pirmadienis, 2010-11-08, 10:41:19 |
|
| |
|
|
| stebėtoja |
Žinutė parašyta: Sekmadienis, 2011-09-11, 20:28:56 | Nr. # 87 |
|
ištikima klubo narė
nuo: 2009-06-23
|
balandiene, pažiūrėk į viršų ir pamatysi receptuką Tik perspėju dėl miltų nepilti daugiau nei nurodyta recepte ir stiklinė turi būti ne kupina . Dar toks pyragas labai skanu su razinom arba riešutais . Ir dar aš į skardą tiesiu kepimo popierių , nes esu baisi tinginė ir nemėgstu plaut skardų 
|
|
| |
| stebėtoja |
Žinutė parašyta: Antradienis, 2011-10-04, 17:04:41 | Nr. # 88 |
|
ištikima klubo narė
nuo: 2009-06-23
|
Sausainių ir varškės nekeptas pyragas (specialiai Vėjai, reikia : 4 pakelių sausainių 600 g varškės 200 g cukraus galima ir mažiau , kas nemėgsta saldžiai 250 g sviesto arba margarino , bet sviestas sakniau 200 g juodojo šokolado 2 arb. šaukštelio vanilinio cukraus Galima dar dėti razinų , ar kitokių džiovintų vaisių ar aguonų , ar riešutų .
Sviestą, cukrų gerai ištriname. Sudedame varškę, vanilinį cukrų ir viską gerai išmaišome iki vientisos masės. Išdėliojame sausainių eilę (norimo pyrago dydžio), tepame paruoštą varškės masę, vėl sausainių ir taip sluoksniuojame. Viršutinis sluoksnis turi būti sausainių. Pyragą su sausainiais ir varške truputį paspaudžiame ir dedam į šaldytuvą 6-8 val. Šokoladą ištirpiname,(tirpinanat šokaladą reikėtų ipilti šlakelį pieno , lengviau tirps ) truputį atvėsiname, aptepame pyragą ir dedame į šaldytuvą kol šokoladas sustings. Pyrago viršų galima papuošti mėgstamais smulkintais riešutais. Pyragas su sausainiais ir varške paruoštas. Skanaus.
|
|
| |
|
| stebėtoja |
Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2011-10-05, 11:18:22 | Nr. # 90 |
|
ištikima klubo narė
nuo: 2009-06-23
|
O želės tortai irgi nekepami ir labai lengvai gaminasi , svarbiausia nedaug indų susiterlioja tik vienas puslitriukas 
|
|
| |
| Vėja |
Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2011-10-05, 11:55:43 | Nr. # 91 |
|
ištikima klubo narė
nuo: 2008-11-25
|
Tokius gražiuolius mano mama darydavo, aš visai ne į ją - virtuvės reikalai man prievolė - ne malonumas, o įkvėpimo gaminimui tenka kartais ilgai laukt... Man niekaip neišeina...
|
|
| |
| ritaklev |
Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2012-03-15, 15:43:43 | Nr. # 92 |
|
naujokas (-ė)
nuo: 2009-03-13
vieta: alytaus raj
|
Spanguolių saldainiai :500 g uogų, 500 g cukraus pudros, 1 kiaušinio baltymas.Imti sveikas didesnes uogas,jas nuplovus apdžiovinti (sausos turi būti).Baltymą lengvai išplakti, supilti į dubenėlį su uogomis,atsargiai permaišyti,kad apliptų visos uogos.Tada uogas dėti ant sietelio,kad nuvarvėtų perteklius baltymų.Tuomet apvolioti cukraus pudroje stengtis kiekvieną uogą gerai apvelti apdžiūvus laikyti uždarame inde.Šaldytuve.
|
|
| |
| aciuu |
Žinutė parašyta: Penktadienis, 2013-03-29, 22:32:13 | Nr. # 93 |
|
naujokas (-ė)
nuo: 2013-03-29
|
http://apklausa.lt/f/ab-rutos-saldainiai-karvute-zb8sa8t/answers/new.fullpage
Dėkojame už skirtą laiką!
|
|
| |
| Ratsyte |
Žinutė parašyta: Penktadienis, 2013-06-14, 15:14:27 | Nr. # 94 |
|
naujokas (-ė)
nuo: 2013-06-14
|
Kiaušinių desertas labai jau viliojančiai skamba :))
|
|
| |
| daivmari |
Žinutė parašyta: Sekmadienis, 2015-05-24, 19:08:47 | Nr. # 95 |
|
klubo narys (-ė)
nuo: 2015-05-23
|
Labai mėgstu saldumynus :)
|
|
| |
| pikciurrna |
Žinutė parašyta: Sekmadienis, 2015-05-24, 20:46:27 | Nr. # 96 |
|
klubo narys (-ė)
nuo: 2015-05-08
|
Kaip kažkas kažkada sakė - geriausias saldumynas - rūkyti lašinukai :-))
|
|
| |