| Mes soc. tinkluose |
Google +
Facebook'e
|
|
|
|
Krizė
| |
| balandiene |
Žinutė parašyta: Penktadienis, 2010-01-08, 10:27:21 | Nr. # 226 |
|
ištikima klubo narė
nuo: 2009-02-10
vieta: Rokiškis
vaikai: 2 pupuliukai:)
|
Quote (Vėja) Savižudžių dar bus ir ne vienas...Vakar per žinias rodė reportažą, kur nusižudė vyras ir žmona, be tėvų liko du nepilnamečiai... gali būt,bet aš tikėjausi dar daugiau,nes krizė dažnoj šeimoj,net 2be darbo žmogučius paliko.. Quote (Vėja) Lietuviai nėra stiprūs, tiesiog žmonės gyvena ir tiek...mažai gilinasi į tai kas vyksta...daugiau dirba... o aš visgi manau,kad stiprūs,nes daug reikia jėgu išgyvent..
|
|
| |
Tutti |
Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2010-01-20, 11:54:12 | Nr. # 227 |
|
klubo narys (-ė)
nuo: 2008-11-05
vieta: Ten kur jura osia
|
Mielosios,mielieji neseniai pasijutau absoliučiai balta varna niūriame šiuolaikiniame kontekste. Einu į darbą per šlapdribą, o širdis dainuoja, atseit "žiema, žiema....". Darbe šefas pasakė, kad vėl mažins atlyginimus, visi dejuoja, o aš imu aiškinti, kad "nieko, moterys, pasispausim, mūsų vyrukai mažiau alaus išgers". Aiškinu, kad "čia jokia tragedija, kad tai tik pinigai, fi..." Draugė verkia, kad jos jau antra duktė emigruoja į užsienį, o aš ją guodžiu: atseit, nu ir gerai, pasaulio pamatys, gaivaus oro įkvėps, sakau, laimė kokia. Leistų man kas emigruoti, aš tuoj pat pūsčiau su kuprinike ant pečių. O ji sako: "Ką čia nusišneki, jei jaunimas išvažiuos, kas tau pensiją uždirbs?". Aš sakau: "Jauni veržlūs slaval" ir uždainuoju "jamščik, niegani lošadej" ... Ji pasukinėja pirštu prie smilkinio, o aš jai pakšteliu į žandą... Ir tai dar ne viskas. Visi "deda" ant Kubiliaus, o man jo darosi motiniškai gaila, nevalingai jaučiu, kad imu palaikyti jo vykdomą politiką. Vakare įsijungiu televizorių, pensininkai prie Sporto rūmų dainuoja "Mažam kambarėly...", o man gražu iki ašarų... Na va, galvoju, senjorai kaip gražiai susivienijo, išėjo pasižmonėti, pasibendrauti, tik galėtų taip nešūkauti, juk sumažins mažiau, negu padidino... Ir tai dar ne viskas. Vieną eilinį vakarą ėmiau ir padariau šventišką vakarienę, užtiesiau staltiesę, sudėjau šeimyninį sidabrą, uždegiau žvakes ir laukiu saviškio grįžtant. Iš anksto perspėjau, kad nevėluotų, nes laukia siurprizas.... Laukiu dešimt minučių, laukiu dvidešimt, ir pusvalandį laukiu, ir 50 minučių.... Susijaudinu, gal kas nutiko, tad skambinu... O tas: "Oj, mieloji, užtrukau čia su klientais truputį" (o balse, jaučiu, koks 1,2 promilės meilumo). Normalioje būsenoje, kiek save pažįstu, būčiau nutrenkusi ragelį, suvertusi maistą į šiukšlių dėžę, gal net sudaužiusi porą senų lėkščių ir apsižliumbusi... O dabar sakau, ir pati savimi netikiu: "Nieko, mielasis, aš tavęs čia lauksiu". Po trijų minučių maniškis parpūtė (na ir kas, kad su kvapeliu, bet užtat kažkokio tauraus gėrimo) ir buvo man labai meilus visą vakarą. Vakare susiglaudę žiūrėjom "Panoramą". Kubilius sakė, kad jam pavyko suvaldyti krizę ir aš nuoširdiai apsidžiaugiau. Žodžiu, mano mąstysena pasidarė pozityvi iki pavojingumo. Darbe į mane pradėjo šnairuoti, ir pastebėjau, kad, man įėjus, kalbos staiga nutildavo... O viena kolegė, kai aš pradėjau ginti Kubilių, į mane metė neapykantos pilną žvilgsnį ir išvadino megzta berete. Bet aš iš tikrųjų dabar vaikštau su elegantiška megzta berete, nes jos Europoje vėl labai madingos, tai net nesupykau, tik pagalvojau, vargšelė -- ji niekada nesekė madų, užtat ir liko senmergė. Ir jos man pagailo... Žodžiu, mielosios, aš supratau, kad su manimi kažkas negerai, kad negalima taip pozityviai žiūrėti į pasaulį ir į Kubilių, bet nieko negalėjau su savimi padaryti. Vieną dieną per pietų pertrauką išėjau pasivaikščioti po gražėjantį bulvarą, savo idiotišką šypseną slėpdama po stilingu šalikėliu, priderintu prie nertos beretės, ir sutikau savo seną bičiulę. Nuėjome išgerti kavos, o kai ji manęs paklausė, kaip aš gyvenu, pasakiau, kad taip gerai niekada nesijaučiau, bet jaučiuosi balta varna ir turiu slėpti savo pozityvų požiūrį, nes visus imu nervinti. "Žinok, ir man tas pats, -- prisipažino draugė, -- Po to kai susileidau 5 ampules B vitaminų komplekso, skraidau kaip ant sparnų, ir man Kubilius labai priimtinas". "Ojetau, kai man buvo susukę nugarą, aš irgi susikaliau net 10 ampulių B kompleso", -- staiga prisiminiau, ir viskas susidėliojo į vietas. Tad mes abi pradėjome kikenti ir nusprendėme, kad, matyt, ir Kubilius susileido B kompleksą, todėl taip optimistiškai žiūri į krizę, į biudžetą ir socialinių išmokų mažinimo programą . Tai štai, mielosios, gera naujiena -- aš esu psichiškai normali, tik laikinai matau pasaulį gražesnį, negu jis yra, ir nepasakyčiau, kad man tai nepatiktų. Siūlau visoms išbandyti antikrizinį planą -- 10 ampulių B komplekso -- ir gyvenam Neregėtoj Lietuvoj
|
|
| |
| balandiene |
Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2010-01-20, 13:02:54 | Nr. # 228 |
|
ištikima klubo narė
|
Quote (Tutti) Siūlau visoms išbandyti antikrizinį planą -- 10 ampulių B komplekso -- ir gyvenam Neregėtoj Lietuvoj leisčiau,bet tam nėra,geriau vaikam skaniau nupirksiu...o šiaip skaitalas būt nieko,bet kai čia gyvenu tai nelabai juokinga..
|
|
| | |
| stebėtoja |
Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2010-01-20, 13:53:11 | Nr. # 230 |
|
ištikima klubo narė
nuo: 2009-06-23
|
Tutti, šaunu 
|
|
| |
| Odeta |
Žinutė parašyta: Penktadienis, 2010-01-22, 09:07:24 | Nr. # 231 |
|
ištikima klubo narė
nuo: 2009-02-11
vieta: Aukštaitija
vaikai: Dvi dukrytės.
|
Quote (balandiene) leisčiau,bet tam beggar nėra,geriau vaikam skaniau nupirksiu.. Taip dabar tokia padėtis, bet nenusiminkim, nepalauš mūsų tie tironai Esam sveiki, turim nuostabias šeimas, šaunius vaikus, draugus. Taigi stiprybės, balandiene 
|
|
| |
Tutti |
Žinutė parašyta: Penktadienis, 2010-01-22, 10:19:07 | Nr. # 232 |
|
klubo narys (-ė)
|
Quote (Odeta) balandiene rašė: leisčiau,bet tam beggar nėra,geriau vaikam skaniau nupirksiu.. agree Taip dabar tokia padėtis, bet nenusiminkim, nepalauš mūsų tie tironai kap Esam sveiki, turim nuostabias šeimas, šaunius vaikus, draugus. Taigi stiprybės, balandiene cheek Jei tau nepatinka situacija ir tu NIEKO negali pakeisti, tiesiog keisk savo poziuri i ta situacija 
|
|
| |
| balandiene |
Žinutė parašyta: Šeštadienis, 2010-01-23, 13:15:01 | Nr. # 233 |
|
ištikima klubo narė
|
Quote (Ievux) Galima ir kitu kampu paziuret, Balandiene , nebutina sau pritaikyti kad pastarom dienom,kažkaip sunku tokia tema neprisitaikyt sau..soriukas,kad jum gadinu nuotaikas.. Quote (Odeta) Taip dabar tokia padėtis, bet nenusiminkim, nepalauš mūsų tie tironai Esam sveiki, turim nuostabias šeimas, šaunius vaikus, draugus. Taigi stiprybės, balandiene Quote (Tutti) Jei tau nepatinka situacija ir tu NIEKO negali pakeisti, tiesiog keisk savo poziuri i ta situacija geriau nekomentuosiu,dar kartą atsiprašau..
|
|
| |
| Odeta |
Žinutė parašyta: Sekmadienis, 2010-01-24, 11:48:16 | Nr. # 234 |
|
ištikima klubo narė
|
Quote (balandiene) kad pastarom dienom,kažkaip sunku tokia tema neprisitaikyt sau..soriukas,kad jum gadinu nuotaikas.. Gerai, kad pasisakai, nieko čia gi blogo. Jei žmonės būtų laimingi tokiomis sąlygomis:( nebe išsimokėdami už būtus, nebegalėdami nupirkti geresnio maisto, rubelių ar saldainio vaikui) tai tikrai būtų :kuku: . Dabar tokios sąlygos šeimoms, kad neduok Dieve. Aišku stengiesi nepalūžti, galvoti optimistiškai, bet realybė žiauri. Smaugia mokesčiai, bedarbystė, atimami vaiko pinigai... Tai kaip galima džiaugtis??? Aišku guodiesi tada sau, kad sveiki visi ir t.t.,bet kas iš to kai kasdienybė tokia... Kas patiria tuos sunkumus supranta kaip žiauru. Stengiuos irgi būt optimistė, bet nebepavyksta. Optimizmu sotus nebūsi kai šeima nevalgius. Aišku reikia laikytis, nes kitaip išprotėt galima. Balandiene, aišku, kad ir kaip bebūtų turi išlikti stipri, nes vaikams esi atrama ir viskas. Turi dėl ko laikytis. 
Žinutę redagavo Odeta - Sekmadienis, 2010-01-24, 11:54:13 |
|
| |
| Ievux |
Žinutė parašyta: Sekmadienis, 2010-01-24, 12:00:42 | Nr. # 235 |
|
ištikima klubo narė
nuo: 2009-04-07
vieta: Šiauliai
vaikai: Danielius ir Arturas
|
Quote (Odeta) Tai kaip galima džiaugtis??? Aišku guodiesi tada sau, kad sveiki visi ir t.t.,bet kas iš to kai kasdienybė tokia... noway Kas patiria tuos sunkumus supranta kaip žiauru. jo kasdienybe neguodzia ... musu dabartine padetis ir prasta, netureciau uzsakymu ir mums butu klausimas,ka duot vaikams pavalgyti... ziauru,kai dauguma vilciu planu zlugo ,bet... as tikiu,kad viskas bus gerai...nustojus tiketi,nustojam ir gyventi ...
|
|
| |
| Odeta |
Žinutė parašyta: Sekmadienis, 2010-01-24, 12:03:42 | Nr. # 236 |
|
ištikima klubo narė
|
Quote (Ievux) bet... as tikiu,kad viskas bus gerai...nustojus tiketi,nustojam ir gyventi ... Tiesa, lieka tik tikėjimas dabar, daugiau nieko 
|
|
| |
| Miranda |
Žinutė parašyta: Sekmadienis, 2010-01-24, 12:32:49 | Nr. # 237 |
|
naujokas (-ė)
nuo: 2010-01-22
|
Ar jau taip baisiai pablogejo tas gyvenimas"KRIZES"METU? kas turejo litu-tas ir turi,o kas neturejo-tas ir neturi.As nepasiduodu,tai krizei ,pasakau-na sis menuo biski sunkesnis bus,kitas jau lengvesnis.Banalei skamba,bet dejuodamas,keikdamasis,skrandzio neuzkisi.
|
|
| |
| Odeta |
Žinutė parašyta: Sekmadienis, 2010-01-24, 12:35:17 | Nr. # 238 |
|
ištikima klubo narė
|
Quote (Miranda) Ar jau taip baisiai pablogejo tas gyvenimas"KRIZES"METU? kas turejo litu-tas ir turi,o kas neturejo-tas ir neturi.As nepasiduodu,tai krizei duel ,pasakau-na sis menuo biski sunkesnis bus,kitas jau lengvesnis.Banalei skamba,bet dejuodamas,keikdamasis,skrandzio neuzkisi. Ne visus vienodai tai palietė, todėl skirtingai ir kerta visiem. Kaip nedejuot jei vyrą iš darbo išmetė, tokie mokesčiai būte? Aišku kas galėjo tas pasitaupė,bet ar visi turėjo iš ko pasitaupyti? O būdamas alkanas, skolose ar neturėdamas iš ko vaikui pampersų nupirkt iš laimės nepašokinėsi.
Žinutę redagavo Odeta - Sekmadienis, 2010-01-24, 12:37:01 |
|
| |
| Ievux |
Žinutė parašyta: Sekmadienis, 2010-01-24, 12:40:27 | Nr. # 239 |
|
ištikima klubo narė
nuo: 2009-04-07
vieta: Šiauliai
vaikai: Danielius ir Arturas
|
Quote (Miranda) kas turejo litu-tas ir turi,o kas neturejo-tas ir neturi.As nepasiduodu,tai krize Nedejuoju ir as ... litu turejo,nebeturim,nes yra kam labai palanki dabartine situacija, pvz. darbdaviams ...vyrui algos nemoka jau 3 menesiai ...ir atrodo nepasiduodam tai krize, bet ji pati mus tuoj iveiks...
|
|
| |
| balandiene |
Žinutė parašyta: Sekmadienis, 2010-01-24, 14:59:02 | Nr. # 240 |
|
ištikima klubo narė
|
Quote (Odeta) Balandiene, aišku, kad ir kaip bebūtų turi išlikti stipri, nes vaikams esi atrama ir viskas. Turi dėl ko laikytis. bandau šiandien bent kiek geriau,buvo biškutį smegenis užspaude Quote (Miranda) Ar jau taip baisiai pablogejo tas gyvenimas"KRIZES"METU? kas turejo litu-tas ir turi,o kas neturejo-tas ir neturi.As nepasiduodu,tai krizei ,pasakau-na sis menuo biski sunkesnis bus,kitas jau lengvesnis.Banalei skamba,bet dejuodamas,keikdamasis,skrandzio neuzkisi. kaip čia pasakius kai krizės nebuvo vyro alga svyruodavo nuo 1200lt iki 3000-3500,nuo darbo priklausė,o dabar bedarbis jau virs metų tai mėnesiui jei iš šono lito negauna kažkur 550lt +mano šitą mėnesį 550lt,tai kraupei jaučias,nes vien mokesčių turim beveik 900lt..tai galiu teikt kad labai paveikė.. 
|
|
| |
| Odeta |
Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2010-01-27, 13:48:59 | Nr. # 241 |
|
ištikima klubo narė
|
Quote (balandiene) šiandien bent kiek geriau,buvo biškutį smegenis užspaude wacko Ne, tau vienai, man jau atspaudė kaip sakant, bet kažin ar ilgam,nes vakar per tv3 žinias girdėjau tokių dalykų dar žada, kad ojojoi 
|
|
| |
Tutti |
Žinutė parašyta: Penktadienis, 2010-01-29, 15:06:40 | Nr. # 242 |
|
klubo narys (-ė)
|
Quote (Odeta) nes vakar per tv3 žinias girdėjau tokių dalykų dar žada, kad ojojoi moder moder moder Seniai neziuriu naujenu, nenoriu sau nuotaika gadinti, pastebejau, kad isvis retai ziuriu tv 
|
|
| |
| stebėtoja |
Žinutė parašyta: Penktadienis, 2010-01-29, 15:09:45 | Nr. # 243 |
|
ištikima klubo narė
|
Quote (Tutti) , nenoriu sau nuotaika gadinti aš niekaip negaliu suprast vieno dalyko : kam sau gadinti nervus dėl to , ko vistiek pakeist negali ... ar nervinkis ar vistiek bus taip kaip turi būti 
|
|
| |
| balandiene |
Žinutė parašyta: Penktadienis, 2010-01-29, 15:12:06 | Nr. # 244 |
|
ištikima klubo narė
|
Quote (stebėtoja) aš niekaip negaliu suprast vieno dalyko : kam sau gadinti nervus dėl to , ko vistiek pakeist negali ... ar nervinkis ar vistiek bus taip kaip turi būti o ar girdėjot,kad žada sodrą privatizuot,kaip sakė pesijas patys taupysimės,vat taip vat 
|
|
| |
| stebėtoja |
Žinutė parašyta: Penktadienis, 2010-01-29, 15:15:43 | Nr. # 245 |
|
ištikima klubo narė
|
Quote (balandiene) o ar girdėjot,kad žada sodrą privatizuot,kaip sakė pesijas patys taupysimės,vat taip vat o paskui su tais sukauptais fondais jų viršininkas dings kaip į vandenį koks man skirtumas , vistiek pensijos nesulauksiu ypač jei jos gavimo laikas pailgės dar kokiais 5-7 metais
|
|
| |
| balandiene |
Žinutė parašyta: Penktadienis, 2010-01-29, 15:18:50 | Nr. # 246 |
|
ištikima klubo narė
|
Quote (stebėtoja) o paskui su tais sukauptais fondais jų viršininkas dings kaip į vandenį arba įves eurą ir nuvertės,kaip rublis.. Quote (stebėtoja) koks man skirtumas , vistiek pensijos nesulauksiu ypač jei jos gavimo laikas pailgės dar kokiais 5-7 metais aš ir jei lietuvoj gyvensiu.labai abejoju,kad sulauksiu..o tie kilnojimai tai jo,patinka labai,mano tėvui jau prasitese nepataikė laiku...
|
|
| |
Tutti |
Žinutė parašyta: Penktadienis, 2010-01-29, 15:30:26 | Nr. # 247 |
|
klubo narys (-ė)
|
Quote (stebėtoja) aš niekaip negaliu suprast vieno dalyko : kam sau gadinti nervus dėl to , ko vistiek pakeist negali ... ar nervinkis ar ne, vistiek bus taip kaip turi būti Sutinku, todel ir neziuriu Ai neidomu, geriau gera knyga paskaityt, ar filma per DVD paziuret 
|
|
| |
Tutti |
Žinutė parašyta: Penktadienis, 2010-01-29, 15:32:01 | Nr. # 248 |
|
klubo narys (-ė)
|
Quote (balandiene) o ar girdėjot,kad žada sodrą privatizuot,kaip sakė pesijas patys taupysimės,vat taip vat Kai bus iki pensijos keli metai, ir zinosiu, kad ja gausiu, tai ir galvosiu 
|
|
| |
| balandiene |
Žinutė parašyta: Penktadienis, 2010-01-29, 15:46:32 | Nr. # 249 |
|
ištikima klubo narė
|
Quote (Tutti) Kai bus iki pensijos keli metai, ir zinosiu, kad ja gausiu, tai ir galvosiu ai aš tik dėl tėvų ir ušvių pasidomiu..
|
|
| |
| Odeta |
Žinutė parašyta: Penktadienis, 2010-01-29, 15:50:09 | Nr. # 250 |
|
ištikima klubo narė
|
Aš stengiuosi visai nebeklausyti, nes baisu... 
|
|
| |
|
|
|